lauantai 23. huhtikuuta 2016

Hunajaiset olutsämpylät

12 sämpylää.

1 dl olutta
2 dl vettä
2 dl erikoisvehnäjauhoja
1 dl durumvehnäjauhoja

25 g hiivaa

1 tl hunajaa
1 tl sormisuolaa

Vajaa 1 dl ruista
n. 1,5 dl kaurahiutaleita
n. 2 dl durumvehnää

(1,5 rkl rypsiöljyä)

Päälle
Vettä
Kuorellisiä seesaminsiemeniä
Sormisuolaa


Lämmitä vesi ja olut kädenlämpöiseksi kattilassa.
Lisää joukkoon hiiva ja sekoita tasaiseksi.
Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi.
Anna taikinajuuren levätä, kunnes se alkaa kuplia (tähän meni n. 30 min)

Lykkää kulho välineeseen.
Lisää hunaja ja suola.
Lisää jauhoja vähitellen.
Katsele, kuinka väline tekee taikinasta pallon.
Kohota n. 30 min.
Paista 225 asteisessa uunissa 10-15 min.


Höpinää
Terkkuja lukijoille. Tai sille yhdelle, jos täällä käyt (hei T). Päivitystahti on ollut päätähuimaava viimeisen vuoden ajan. En lupaa skarpata.

Apinointi
Alko auttaa ja palvelee. Sen lisäksi, että sivustolta voi haeskella kiinnostavia skumppia sieltä löytyy satunnaisesti mukavia reseptejä. Esimerkkinä näille sämpylöille idean antaneet hunajaiset olutsampylät. Alkuperäinen resepti on puolitettu, jauhoinsidentillä osuutta asiaan.

Kuinka oikeasti päädyttiin tällaiseen lopputulokseen
Lämmitä apinoidun reseptin mukainen määrä vettä & olutta. Huomaa, että jauhot on loppu. Heitä puolet nesteestä mäkeen. Korvaa erilaisilla jämäjauhoilla, joita kaapista löytyy. Huomaa reseptia kirjoittaessa, että öljy unohtui taikinasta kokonaan.

Väline
En leiponut sämpylöitä ennen sinuun tutustumistasi (enkä kyllä sen jälkeenkään juurikaan), mutta ilman sinua ei tästäkään olisi tullut yhtään mitään. Kitchen Aid <3 nbsp="" p=""><3 br="">
Kehitys
Jokin maukkaampi olut voisi olla jees. Vaikka enhän minä mistään oluesta tykkää. Ja jauhoina voisi kokeilla jotain täyshyvää.

Edit
Surumpehnä, durumvehnä, mitä näitä nyt on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti