maanantai 7. marraskuuta 2016

Punajuurigalette

Pohja
100 g voita
1 dl ruisjauhoja
1,5 dl vehnäjaunoja
Sitruunatimjamia
Tuoretta rosmariinia
Suolaa

Täyte
1,5 punasipulia
3 punajuurta
Balsamiviinietikkaa
Sokeria
Öljyä
Suolaa
Mustapippuria
Hunajaa
Aurajuustoa
Pekaaninpähkinöitä

Voiteluun
Muna

Tarjoiluun
Rucolaa


Laita pohjan aineet yleiskoneeseen ja anna pyöriä palloksi.
Kääri pallo kelmuun ja laita jääkaappiin odottamaan.

Kuori punajuuuret.
Lohko punajuuret kahtia ja leikkaa ohuksi siivuiksi.
Kuori sipulit.
Lohko sipulit kahtia ja leikkaa suht ohuiksi siivuiksi.

Paista sipuleita öljyssä hetki kuumalla.
Lisää pannulle balsamiviinietikkaa ja ripaus sokeria.
Paistele hetki.
Nosta sipulit pois pannulta.

Lisää tilkka öljyä ja paista punajuuria hetki.
Lisää tilkka vettä ja paista kunnes vesi on haihtunut.

Kauli taikina ohuehkoksi levyksi.
Lisää sipulit taikinan keskelle.
Lisää punajuuret sipulien päälle.
Lisää hunajaa punajuurien päälle.
Rousaise päälle myllystä pippuria ja suolaa.
Pieni pekaaninpähkinöitä ja lisää ne punajuurien päälle.
Murusta aurajuusto isohkoiksi könteiksi ja lisää punajuurien päälle.

Nostele tainikinan reunat osittain täytteen päälle.
Voitele taikina munalla.

Paista 200 asteessa noin 30 min.

Lisää päälle rucolaa enne tarjoilua.


Huom
Kitchen aidilla kun jyrää tämän kaltaista taikinaa, ei alkuperäisissä ohjeissa olevaa vettä tarvitse lisätä lainkaan.
Punajuurien paistamisen idea on hiukan pehmentää niitä.

Juomasuositus
Ranskalainen valkoviini viognier-rypäleestä Domaine Les Salices Viognier 2015

Apinointi
Idea otettu näistä Sillä sipuli - Punajuuri-sipuli-fetagalette ja Maku - Punajuuri-fetagalette

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti