lauantai 5. marraskuuta 2016

Tomaatti tarte tatin

Pohja
125 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
Tuoretta rosmariinia
Kuivattua sitruuna timjamia

Täyte
500 g miniluumutomaatteja
1 iso valkosipulinkynsi
1 rkl sokeria
25 g voita
Ripaus suolaa
1 rkl valkoviinietikkaa

Laita kuivat pohjan aineet yleiskoneeseen.
Lisää sekaan kuutioitu voi.
Laita taikinapallo hetkeksi jääkaappiin tekeytymään.

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Pese ja kuivaa tomaatit.
Pilko valkosipulinkynsi pieneksi.
Laita voita ja sokeria uuninkestävälle paistinpannulle.
Anna voin ja sokerin sulaa ja ottaa hieman väriä.
Lisää tomaatit pannulle.
Paista hetkisen miedolla lämmöllä.
Lisää etikka, suola ja valkosipuli.
Paista vielä n. 10 minuuttua, kunnes neste on suurimmaksi osaksi haihtunut ja voi & sokeri karamellisoitunut.

Ota taikinasta pieniä paloja ja litistä levyksi ja aseta pannulle.
Pala kerrallaan täytä pannu.

Paista uunissa noin 15-25 minuuttia, kunnes taikina on saanut hieman väriä.

Anna jäähtyä hiukan ja kumoa pannulta lautaselle.


Välineet
Kithcen aid
Valurautaiset blinipannut - niissä tulee 2 piirakkaa tällä ohjeella.

Huom
Paistinpannun tulee kestää uunia.

Apinointi
Kirjasta Prisca Leclere: Tarte Tatin - suuri ranskalainen keittokirja, resepti Tarte Tatin tomaateista - Tarte Tatin aux tomates

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti