sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Viski-macadamiapiirakka

Pohja
250 g puolikarkeita jauhoja
200 g kuutioitua kylmää voita
Suolaa

Täyte
5 kananmunaa
100 g fariini sokeria
190 g ruokosokeria
300 g glukoosisiirappia
Ripaus suolaa
50 g bourbonviskiä, Jack Daniels
50 g sulatettua voita
320 g macadamiapähkinöitä

Laita pohjan aineet yleiskoneeseen ja sekoita palloksi.
Laita taikinapallo kelmussa jääkaappiin hetkeksi.

Pingota leivinpaperi irtopohavuoan pohjan väliin.
Painele taikina vuokaan, tee myös korkeat reunat.

Sekoita yleiskoneella pohjan aineet pähkinöitä lukuunottamatta tasaiseksi.
Lisää pähkinät käsin sekoittaen.

Kaada täyte pohjan päälle.

Paista piirakkaa 175 asteessa n. 50 min eli kunnes täyte ei enää tytise liikaa.


Väline
Kitchen aid

Höpinää
Tiedetään, ettei Jacks ole bourbonia, but close enough. Täytteestä tulee vähän jännä, liekkö glukoosisiirapin mukanaantuoma rakenne.

Kehitys
Myös pekaaninpähkinät varmasti toimisivat. Tai jos korvaisi mainion pekaaninpähkinäpiirakan rommin viskillä...

Kaverit
Jacksia lasiin.

Apinointi
HS - Macadamiapiiras

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti