perjantai 18. marraskuuta 2016

Quiche Loirraine

Pohja:
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
Ripaus suolaa

Täyte:
1 prk creme fraichea
Maitoa
150 g gruyerejuustoa, esim. Juustoportilta
150 g englantilaista pekonia
Salviaa


Laita pohjan aineet kitchen aidiin pyörimään.
Katsele, kuinka siitä tulee kaunis pallo.
Laita taikinapallo kelmussa jääkaappiin odottamaan.

Pingota irtopohjavuoan reunan ja pohjan väliin leivinpaperi.
Painele taikina vuoan pohjalle, muotoile myös korkea reunat.
Pistele haarukalla pohjaan reikiä.

Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia 200 asteessa.

Saksi pekoni piniksi suikaleiksi.
Paista pekonia pannulla rapeaksi.
Nosta pekoni talouspaperin päälle odottamaan.

Raasta juusto.

Sekoita creme fraiche ja maito tasaiseksi.
Laita pohjan päälle pekonit.
Laita salvianlehtiä pekonien päälle.
Laita raastettu juusto seuraavaksi.
Kaada cremefraichemaitoseos kaiken päälle.

Laita uuniin noin puoleksi tunniksi noin 150 asteeseen. Tarkkaile kuitenkin piirakan pintaa, ettei tummu liikaa.


Huom
Piirakan täyte kohoaa uunissa, mutta laskee jäähtyessään huomattavasti. Piirakka on tuhtia, fat-on-fat.

Kaverit
Kokeiltu vuoden 2016 Alkosta saatavien Beajolais Nouveauiden kanssa, eli Albert Bichot Beaujolais-Villages Nouveau 2016 ja Georges Duboeuf Beaujolais Nouveau 2016. Viinit olivat juuri sellaisia, kuin Nouveausta sopii odottaa, hapanta sanoi kettu.

Apinointi
Parista keittokirjasta sovellettu.
Suvi Rüster & Sami Repo: Täydellinen ohje, Olivia, 2012, ohje: Quiche Lorraine ja
Prisca Leclerc: Tarte tatin - Suuri ranskalainen keittokirja, Cozy Publishing 2015, ohje: Quiche Lorraine

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti