250g valkosipulia, yksikyntisiä ja normaaleja
110g banaanisalottisipulia
130g puikulaperunaa (punnittu kuirittuna)
n. 2dl vettä
1dl valkoviiniä, eism. Itävaltalaista rieslingiä
4 timjaminoksaa
Suolaa
Pippuria
n. 2dl kuohukermaa
Kuori ja pilko valkosipulit.
Kuori ja pilko salottisipulit.
Kuullota sipuleita voissa hetki.
Lisää nesteet ja mausteet.
Lisää pienityt perunat.
Keittele, kunnes kaikki ovat pehmeitä (myös kokki).
Ronki timjaminoksa pois.
Soseuta sauvasekoittimella.
Lisää kermaa.
Kiehauta keitto tarvittaessa uudestaan.
Kaverit
Pataleipä & voi
Loppikset
Olut: Oakham Ales Green Devil IPA
Apinointi
Alunperin sain ravintola Olossa maailman ihaninta valkosipulikeittoa, tuoretta leipää ja kirnuvoita, joka syötiin ilman lusikkaa, leivällä kastaen. Tuon muistikuvan pohjalta ilman rapuja mukaillen reseptiä Me Naiset - Valkosipulikeitto ja paistetut jättikatkaravut
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti