perjantai 10. heinäkuuta 2020

Briepiirakka

Pohja
6 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1/2 tl sormisuolaa
225 g voita
0,75 dl vettä

Täyte
300 g Brie-juustoa

Päälle
1 kananmuna
2 rkl sokeria

Lisuke
Tuoreita mansikoita

Laita jauhot, sokeri, suola ja voi kitchen aidiin pyörimään.
Lisää vesi ja pyöräytä nopeasti taikinaksi.
Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Riko kananmunan rakenne rikki.
Voitele reunat kananmunalla ja sirottele siihen sokeria.

Paista 175 asteessa noin 40 minn.


Höpinää
Joskus eräs konsultti kommentoi mieleenpainuvasti Brie-juustopatonkeja siten, että niissä oli niin paljon juustoa, että sen olisi voinut liimata suoraan perseeseen. Tämän piirakan laita lienee samoin. Ehkä sama hoituisi jesarilla.

Apinointi
Soppa365 - Mansikka-briepiirakka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti