tiistai 7. heinäkuuta 2020

Mansikkainen "tiramisu"

12 Savoyard -keksiä

Keksien kastamiseen
0,5 dl Cointreau -likööriä
1 dl vettä
Puolikkaasta sitruunasta mehu

Täyte
3 kananmunaa
0,5 dl sokeria
1 sitruunan kuoriraaste
250 g mascarponejuustoa
100 g valkosuklaata 

Päälle
Tuoreita mansikoita
Mintun lehtiä

Raasta sitruunan kuori.
Purista puolikkaasta sitruunasta mehu.
Sekoita keksien kastamisnesteet keskenään.
Kasta keksit yksitellen nesteeseen.
Lado keksit vuokaan kerrokseksi.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa.
Vatkaa joukkoon keltuaissokerivaahtoon valkosuklaa, sitruunan kuoriraaste ja mascarpone.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
Kääntele valkuaisvaahto muiden aineiden joukkoon.

Levitä täyte keksien päälle.
Anna maustua jääkaapissa pari tuntia.

Pilko päälle paljon tuoreita mansikoita.
Koristele mintun lehdillä. 

Höpinää
Mikä tekee tiramisusta tiramisun? Kahvi? Marsala? Jos näin, niin sitten tällä ei ole mitään tekemistä tiramisun kanssa. Jos puolestaan ainekset ovat vatkatut kananmunat ja mascarpone, sitten tätä voi jopa sellaiseksi kutsua. 

Kehitys
Tästä tuli aika makeaa. Seuraavalla kerralla kenties vähän vähemmän valkosuklaata tai sitten enemmän sitrusta jossain muodossa. Kenties toinen 250 g mascarponea voisi myös tehdä hyvää.

Apinointi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti