torstai 5. marraskuuta 2009

Mutakakku

200 g suklaata
200 g voita
4 munaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta


Vatkaa sokeri ja munat vaaleaksi vaahdoksi.
Mikrota suklaa ja rasva (toki onnistuu kattilassa levyllä, pienellä lämmöllä).
Sekoita suklaa-rasva vaahdon joukkoon.
Lisää leivinjauhe jauhoihin
Sekoita jauhot vähin eri suklaavaahdon joukkoon.

Laita kakku uuniin 200 asteeseen noin 12 minuutiksi.


Kaverit
Jäätelön, kermavaahdon, vattujen tai muun kivan kanssa kakku on tosi hyvää.

Kehitys
Kakkuun voisi ennen paistamista ripotella vadelmia.

Huom
Mutakakkua ei missään nimessä saa paistaa täysin kypsäksi. Rakenteen sisältä tulee olla sopivan raaka, niin että kakku tarttuu kivasti kitalakeen. Kiertoilmauunin aika kokematta! Voi olla, että 10 minuuttia riittää.

Apinointi
Resepti havaittu Fazerin leivontasuklaapaketista.

1 kommentti:

  1. Hyvää tuli, vastaisuuden varalta muistan että meidän uuni on ilmeisesti aika syvältä :D Mutta lievästi paahtunut suklaamössö on kanssa ihan jees.

    VastaaPoista