Sushi noin 5:lle (4 söi vatsansa täyteen ja noin 1 annos jäi yli)
Ainekset
Riisiä 1 paketti (500g)
Riisiviinietikkaa
Suolaa
Sokeria
450 g lohta
2 pientä marinoitua mustekalaa
4 marinoitua isoa katkaravunpyrstöä
50 g lohenmätiä
Paprikaa
Kurkkua
Avocadoa
Sitruunaa
Pakolliset lisäkkeet
Soijaa
Wasabia
Säilöttyä inkivääriä
Levämattoja
Valmiina tämä tekee
3 makirullaa eli 24 palaa
42 nigriä (4 mustekalaa, 4 katkarapua, 4 mätiä, 30 lohta)
Kaikissa makeissa lohta ja vaihtoehtoisesti paprikaa, kurkkua tai avocadoa.
Huuhtele riisi. Keitä se. Jäähdytä ja laita sekaan riisiviinietikka, johon on sekoitettu suolaa ja sokeria.
Makirullat
Laita levämattoon riisiä, rantu wasabia (ei liikaa!), lohta ja lisäke (paprika, kurkku tai avocado). Kääri rulla nätisti bambualustan avulla. Leikkaa paloiksi, päädyt pois niin ovat nätimmän näköisiä (syö silloin kun kukaan ei huomaa). Yhdestä rullasta tulee 8 palaa.
Nigrit
Peinele riisistä painellaan suupalan kokoisia palleroita kämmenellä. Laita wasabia tippa palleroon ja kalapala/mustekkala/katkarapu päälle.
Kehitys
Philadelphia tuorejuustoa, kylmäsävustettua lohta, kevätsipulia tms. on kokeiltu. Toimii. Joskus voisi kokeilla tehdä jonkinlaista lohitahnaa. Tai vaikkapa lohichevitseä.
Kokattu
30.10.2009
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti