sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Paella

500 g katkarapuja, kuorineen pakkasesta
150 g mustekalaa
200 g sinisimpukoita
400 g kanaa

Pitkäjyväistä riisiä
Vettä

2 isoa tomaattia
1 paprika
1 iso sipuli
1 valkosipuli, kokonainen noin suunnilleen
200 g herneitä

1 sitruuna
Ruohosipulia
Oliiviöljyä



Muista marinoida kokkia keittoprosessin aikana. :)

Vaihtoehto 1
Lämmitä oliiviöljy isossa wokissa. Lisää lämpimään öljyyn katkaravunkuoret (niin siis katkaravut sulatetaan ja kuoritaan ensin) ja pari kynttä valkosipulia. Kuullota settiä hetki pannussa.
Poista kuoret ja lisää riisi.

Vaihtoehto 2
Keitä katkaravun kuorista liemi (edelleenkin katkaravut sulatetaan ja kuoritaan ensin). Laita kuoret ja vesi kattilaan. Lisää pari kasvisliemikuutiota, jos makua halutaan lisää. Anna kiehua n. 20 min. Liemen voi käyttää riisien hauduttamiseen, eikä välttämättä muuta fondia tarvita.


Paista riisiä hetki ja lisää pieneksi pilkotut tomaatit, paprika, sipuli ja valkosipulia. Lisää vähän vettä sekaan, jonka lisäksi sahrami ja rapufondia. (Tai katkarapulientä ja sahramia.)

Vettä pieninä annoksina ja valkosipulia lisätään aina kun vesi on haihtunut. (Tai veden tilalla katkarapulientö). Mausta cayennepippurilla ja vähän suolalla.

Paista tai grillaa kana erillään.

Kun riisi on haudutettu kypsäksi lisää huuhdellut pakasteherneet, sinisimpukat, pilkottu kana, katkaravun pyrstöt, mustekkalat ja pilkottu ruohosipuli.

Kaada lasiin kivaa viiniä ja nauti paellasta.


Kehitys
Katkarapuja enemmän, mustekalaa vähemmän

Kokattu
1.11.2010 ja 17.4.2011

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti