sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Lihaisa olutpata

950 g naudan sisäpaistia
200 g pekonisuikaleita
3 pientä palsternakkaa
2 porkkanaa
2 sipulia
6 valkosipulinkynttä
Puoli rasiallista tuoreita herkkusieniä
1 plo olutta: Prygmestar Schwarz
1 prk paseerattua tomaattia
Vehnäjauhoa
Pieni nippu tuoretta timjamia
1 oksa tuoretta rosmariinia
2 laakerin lehteä
Ruokosokeria
Siirappia
1 lihaliemikuutio
Pippuria
Suolaa
Chiliseosta
1/4 rkl savupaprikajauhetta


Kuori ja paloittele vihannekset ja sienet. Paista pekonisuikaleet ja nosta ne pois pannulta. Paista paloiteltu naudanliha pekonirasvassa ja ripottele lihapalojen joukkoon vähän vehnäjauhoja. Nosta lihat pois. Paista palsternakka- ja porkkanapaloja ja sipuleita uudelleen pannuun nostetun pekonin kanssa.

Paista valurautapadan pohjalla muutamaa lusikallista jauhoja. Kaada olut sekaan ja vispaa jauhopaakut pois. Laita sekaan paseerattu tomaatti. Maista. Kitkerää on. Tasapainota makua sokerilla ja siirapilla. Kitkerä on edelleen. Heitä sekaan yrtit, liemikuutio ja mausteet. Kitkerää on edelleen. Lisää siirappia. Laita sekaan lihat ja vihannekset (myös pekoni lasketaan vihannekseksi). Anna padan hautua 2 tuntia hellalla miedolla lämmöllä.

Maistele porisevaa pataa. Lisää tarvittaessa valkosipulin kynsiä ja muita mausteita. Aluksi liemi on todella kitkerää, mutta kitkeryys taittuu padan hautuessa. Siirappia/sokeria ei kannata heittää sekaan ylettömiä määriä, mutta siinä määrin reippaasti, että maltaan kitkeryyttä saa taitettua. Padan ei missään nimessä tule olla makeaa.

Tarjoa riisin, ranskankerman ja vihreän salaatin kanssa. Riisin sekaan voi sekoittaa tuoreen persilja silppua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti