maanantai 6. helmikuuta 2012

Pitsa

Pohja
-----
150 g durumjauhoa
200 g vehnäjauhoa
1 pss kuivahiivaa
2 rkl oliiviöljyä
2 dl lämmintä vettä
1 tkl suolaa
1/2 tkl sokeria

Mittaa jauhot, kuivahiiva, suola ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita oliiviöljy ja lämmin vesi (niin hyvin kuin nyt ylipäätään sekoavat) ja liruta jauhojen joukkoon. Vaivaa taikinaa käsin n. 10 minuutin ajan. Taikinasta tulee sopivan napakka.

Kohota n. tunnin ajan. Jaa kolmeen osaan ja kauli ohuiksi pitsapohjiksi.


Tomaattikastike
---------------
Oliiviöljyä
5 kynttä valkosipulia
Reipas puolikas sipuli
Tilkka punaviiniä (kelpaa muutaman päivän kaapissa seissyt)
1 prk luomu tomaattimurskaa
Chili suolaa
Chili explotion sekoitusta
Mustapippuria
Pakastettua suolattua basilikaa

Paista pilkottuja valkosiopuleita ja sipuleita oliiviöljyssä. Lisää viinitilkka. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Hauduttele miedolla lämmöllä kunnes neste on haihtunut, tarkoitteena on saada tomaattitahnaa aikaiseksi.


Täytteet
--------
Savukinkku
Välimeren
Tuoreita herkkusieniä
Siivutettua sipulia


Juustot
-------
Pecorino
Mozzarella
Gorgonzola sinihomejuusto


Kauli pohja ohueksi, levitä tomaattitahnaa pohjalle ja muut pilkotut täytteet. Juusto viimeisenä.

Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti