lauantai 25. helmikuuta 2012

Karitsanpotka punaviinissä

3 karitsan potkaa
3 kynttä valkosipulia
Suolaa
Tuoretta rosmariinia
Pippurisekoitusta (musta-, viher- ja valkopippuria)

Raasta valkosipulinkynnet.
Pilko rosmariinin lehdet.
Sekoita suolan ja pippurin kanssa tahnaksi morttelissa.
Hiero tahna potkien pintaan.
Laita jääkaappiin maustumaan tunniksi.

1/2 pulloa punaviiniä
2 lihaliemikuutiota
Vettä
3 porkkanaa
2 sipulia
1 valkopipuli
Tuoretta rosmariinia
Tuoretta timjamia
Laakerinlehti
Mustapippuria

Pilko porkkanat ja sipulit.
Paista potkista pinta kiinni.
Nosta porkat pois ja kuunnolta kasviksia.
Heitä potkat takaisin pataan, lisää muut aineet ja laita uuniin.
Uunissa 150 astetta ja 3 tuntia.
Liha irtoaa luista.

Siivilöi liemi ja keitä sitä hetki kokoon.


Punaviini: Autsralialainen Plan B

Väline
Valirautapata, siinä voi paistaa ja hauduttaa. Valurautainen mortteli.

Kehitys
Lihan marinointia voinee harrastaa huomattavasti pidempäänkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti