4 kalansyöjälle
3 kg karkeaa merisuolaa
3 kananmunan valkuaista
1 nieriä (n. 600g syötävää)
1 kuha (n. 400g syötävää)
1 lime
1 sitruuma
Tuoretta persiljaa
Tuoretta timjamia
Tee kaloille 1 kilosta suolapeti uuninpellille. Jos kalat ovat isoja poista päät ja pyrstöä. Huuhtele kalat ja pyyhi paperilla kuiviksi.
Laita nieriän vatsaan lime + yrtit ja kuhan vatsaan sitruuna + yrtit. Laita valkuaiset kulhoon ja lisää 2 kg suolaa. Peittele kala valkuaissuolalla.
Paista uunissa 225 asteessa n. 30 minuuttia ja anna levätä 10 minuuttia. Suolakuori on todella kova, ja odotettavissa on, että suolaa lentelee pitkin keittiötä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti