perjantai 23. maaliskuuta 2012

Punajuuri-vuohenjuusto vuoka

Punajuuria, noin  1 per syöjä
Hunajaa
Oliiviöljyä
Pehmeää vuohenjuustoa
Saksanpähkinöitä
Mustapippuria

Kuori punajuuret veitsellä.
Siivuta ja lado vuokaan, jonka pohjalla on tilkka oliiviöljyä.
Norota siivujen päälle hunajaa.
Lado toinen kerros punajuurisiivuja ja taas hunajaa ja tilkka oliiviöljyä päälle.
 Lado vielä kerros punajuuria ja... siis jatka kunnes punajuurisiivut loppuu.

Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Mutusta vuohenjuustoa nokareiksi.
Laita juusto ja pilkottuja saksanpähkinöitä paahtuneiden punajuurien päälle.
Iske uunniin 200 asteeseen noin 10 minuutiksi.

Rouhaise mustapippuria myllystä päälle.


Huom
Punajuuri makeutuu mukavasti paahdettaessa. Toki hunajakin auttaa asiaa. Siksipä vuoan pohjalle jäävä liemi on makoisaa ja sitä kannattaa valuttaa lisukkeen päälle lautaselle otettaessa. Lisuke on hyvää sekä kuumana että vähän viilentyneenä.

---
Vanha ja raihnainen ohje:

Punajuuria
Vuohenjuustoa
Hunajaa
Timjamia
Pinjansiemeniä

Keitä punajuuret napakoiksi. Siivuta punajuuret, laita uunivuokaan ja valuta päälle hunajaa. Laitan sekaan muutama timpaminoksa ja pinjanseimeniä. Laita uuniin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti