tiistai 28. huhtikuuta 2020

Leipä siirapilla porkkanaraasteella

2 2/3 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 rkl siirappia
1 tl suolaa
1 iso porkkana
1 dl ruisjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
0,5 dl tuorekaurahiutaleita
n. 3,5 dl vehnäjauhoja
1/4 dl öljyä

Raasta porkkana karkeaksi raasteeksi.
Kuumenna vesi 42 asteiseksi.
Lisää suola, siirappi, porkkanaraaste, ruisjauohot ja kaurahiutaleet.
Sekoita tasaisekis.
Sekoita puoleen jauhoista hiiva.
Lisää öljy ja jauhoista noin puolet.
Pyöritä taikinaa kitchen aidilla.
Lisää jauhoja vähitellen, kunnes taikina on hyvän oloista.

Kohota taikina kaksinkertaiseksi (n. 30 min)
Kumoa leivonta-alustalle ja muotoile jauhojen avulla palloksi.
Tee taitoksia.
Muotoile leiväksi.
Kohota kasinkertaiseksi.
Tee ristiviilto terävällä veitsellä pintaan.

Paista padassa uunissa 200 asteessa.
Ensin kannen kanssa noin 30 min.
Sitten kanetta 15 min.


Höpinää
Leivästä tuli ihan jees, aina pehmeä ja sitä oli mukava syödä seuraavanakin päivänä.

Apinointi
Kolmannes reseptistä Sydänmerkki - Meheva porkkanaleipä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti