Uusia perunoita
Pinasipulia
Kalamata oliiveja
Pieniä kapriksia
Kastike
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl hunajaa
0,5 tl suolaa
1 tl sitruunatimjamia
1 valkosipulin kynsi
Pese perunat hyvin ja keitä se suolatussa vedessä kypsiksi.
Anna perunoiden jäärtyä.
Viipaloi punasipuli ohuiksi siivuiksi.
Sekoita kastikkeen ainekset kannelliseen rasiaan.
Sheikkaa rasiassa ainekset sekaisin.
Lisää sipuli kastikkeeseen.
Sheikkaa jälleen.
Pilko perunat sopiviksi suupaloiksi.
Sekoita perunat, oliivit ja kaprikset.
Lisää kastike sipuleineen sekaan ja sekoita tasaiseksi.
Höpinää
Näin vapun aikaan saattaa jo löytyä kalpeita perunoita muilta mailta. Salaattiin ne sopivat mitä mainioimmin ja kuorinnaltakin säästyy. Niin, ja palautetta saa antaa sille, joka toi kivellisiä oliiveja kaupasta... kivien poisto lisäsi oman ohjelmanumeronsa tämän tekoon. Onneksi kalamatat ovat sen verran pehmoisia, että niistä kivet on mahdollista saada pois. Virheät oliivit menivät suosiolla takaisin kaappiin muutaman ähräysyrityksen jälkeen.
Apinointi
Piapas - Kirkas perunasalaatti
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti