1 rkl sokeria
50 g voita
3 dl vettä
0,5 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
Paistamiseen
Rypsiöljyä
Pursotinpussi
Päälle
Sokeria
Kanelia
Dippikastike
100 g tummaa suklaata
100 g kermaa
Kiehauta kattilassa vesi, sokeri, voi ja suola.
Lisää kuumaan seokseen jauhot reippaasti vispaten.
Taikina kiinteytyy jo tässä vaiheessa.
Vatkaa kitchen aidilla yksitellen muna joukkoon.
Vatkaa kunnes muna on tasaisesti taikinassa ja lisää seuraava.
Tee samoin jokaisen munan kohdalla.
Laita taikina pursotinpussiin.
Kuumenna öljy.
Pursota taikinapötköjä öljyyn.
Sakset auttaa katkaisussa.
Paista kullanruskeiksi.
Kierittele kuuma churro kanelisokerissa.
Höpinää
Veden määrä (suhteessa jauhoihin) kuulostaa alkuun hurjalta, mutta kyllä siitä varsin pätevä taikina tuli sitten kuitenkin.
Apinointi
Kirjasta Jenni Häyrinen, Hanna Pilli-Sihvola (2015): Katukeittiö - Churrot ja suklaakastike
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti