tiistai 26. toukokuuta 2020

Haitaripulla

6 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 pss kuivahiiva
0,5 tl suolaa
1,25 dl maitoa
60 g voita
2 kananmunaa
0,5 tl vaniljaa

Täyte
1,5 dl sokeria
2 tl kanelia
60 g voita

Tee pullataikina edellisenä iltana:
Ota voi lämpiämään.
Laita kylmä maito kulhoon.
Lisää hiiva, sokeri, kaardemumma, suola ja muna.
Sekoita tasaiseksi.

Lisää noin puolet jauhoista.
Vatkaa tasaiseksi.
Lisää loppuja jauhoja erissä kunnes taikina on hyvän oloista.
Vaivaa taikinaa kitchen aidilla muutama minuutti.
Lisää voi kuutuoina.
Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia, taikinan tulisi irrota kulhon reunoista.

Laita kelmu kulhon päälle ja nosta taikina jääkaappiin yöksi.

Leivontapäivänä:
Paahda voi ja anna jäähtyä kunnolla.
Kauli pullataikinasta levy.
Levitä paahdettu voi taikinalevylle.
Sekoita kaneli ja sokeri.
Ripottele päälle sokeria ja kanelia.
Leikkaa levy kuuteen pitkään osaan.
Laita osat päällekäin pinoksi.
Leikkaa pinot kuuteen osaan.
Lado pinot vuokaan.
Ripottele loppu kanelisokeri levyjen väliin.

Anna kohota noin 45 minuuttia.

Paista 175 asteessa noin 30 min.


Höpinää
Suosittelen lämpimästi tarjoamaan pullan siten, että on useampi kuin vain 2 henkilöä paikalla, sillä tällä sitten syö itsensä tärviölle. Tai ainakin tuota vetää niin kauan kunnes on huono olo ja vatsassa kiertää.

Apinointi
Iltalehti - Kanelihaitari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti