sunnuntai 10. toukokuuta 2020

Moussaka

2 iso munakoiso
Suolaa
Oliiviöljyä
8 puikulaperunaa

Jauhelihakastike
400 g karitsan jauhelihaa
1 iso sipuli
5 valkosipulin kynttä
1 tlk paseerattua tomaattia
2 rkl härkäfondia
Oregaanoa
Sitruunatimjamia
Mustapippuria

Valkokastike
25 g voita
0,5 dl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
Muskottipähkinää

Päälle
Juustoraastetta

Leikkaa munakoiso noin 0,5 cm siivuiksi.
Itketä suolan kanssa.
Kuivaa viipaleet.
Sivele siivut oliiviöljyllä.
Paista siivuja uunissa 225 asteessa noin 25 min, käännä välissä, pinta saa ruskistua, mutta ei palaa.

Kuori perunat ja leikkaa ne noin 0,5 cm siivuiksi.

Jauhelihakastike
Ruskista jauheliha
Lisää pilkotut sipulit ja kuullota.
Lisää paseerattu tomaatti.
Lisää fondi ja mausteet.
Kiehuttele hiljakseen noin 30 min.

Valkokastike
Sulata voi kattilassa.
Vispaa joukkoon jauhot.
Lisää maito vähin erin.
Vispaa tasaiseksi.
Kiehuttele miedolla lämmöllä noin 2 min.
Mausta muskotilla.

Lado vuokaan ensin puolet jauhelihakastikkeesta.
Sitten perunan siivut.
Loppu jauhelihakastike.
Munakoison siivut.
Valkokastike.
Juustoraaste.

Paista uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Anna vetäytyä noin 15 minuuttia uunista oton jälkeen.

Höpinää
Kaikkeen on selitys, ja jos ei ole, niin sitten on otettava Förklaringsbyråhon yhteyttä. Eli maitoa oli 4 dl, niin sitten valkokastiketta tuli juuri sen verran. Ja sitten sain kastikkeen kökkäröitymään, joten siivilöin kastikkeen, jotta klöntit eivät jääneet jäljelle. Selaituissa resepteissä olleen kananmunan lisääminen valkokastikkeeseen ei vaikuttanut hyvältä idealta, joten jätin pois.

Apinointi
Näitä ainakin selailtu Kotiliesi - MoussakaK-ruoka - Kreikkalainen moussaka ja Valio- Kreikkalainen moussaka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti