maanantai 11. toukokuuta 2020

Perinteinen lihapiirakka

1 pkt iso levy valmista voitaikinaa

1 dl riisiä
Kasvislientä riisin keittämiseen
400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
Suolaa
Mustapippuria
Mausteseosta Pietarista
3 keitettyä kananmunaa
1 kanamuna voiteluun

Ota taikina ajoissa sulamaan.
Keitä riisi kasvisliemessä.
Keitä 2 kananmunaa suht kypsiksi.
Ruskista jauheliha.
Lisää sipulit ja kuullota kypsiksi.
Lisää mausteet.
Sekoita kypsä riisi ja murustetut munat joukkoon.

Kauli valmistaikina niin isoksi kuin saat sen enempää repeilemättä.
Nosta taikina pellille.
Lisää täytteet toiselle puolelle taikinaa.
Nosta toinen puoli taikinaa päälle.
Sulje tiiviisti haarukalla painellen.
Voitele munalla.

Paista 200 asteessa noin 40 min.

Höpinää
Lue ohjetta jotenkin pileen ja sulata vain puolet pakastimessa olevasta valmistaikinasta. Huomaa asia siinä vaiheessa, kun on jo liian myöhäistä alkaa sulatella lisätaikinoita, eli kun täyte on täysin valmiina ja nälkäkin jo alkaa olla.

Pietarin mausteseos on kellertävää ja siinä on lisänä suolaa. Ei siis mitään ideaa mitä se sisältää, ohjeet sain torilta aikanaan kyllä, mutta 2,5 vuotta välissä hämärtää paremmatkin muistot ja ohjeet erityisesti siitä oliko kyseinen seos lihalle, kalalle vai kasviksille tarkoitettua. Hyvin toimi kuitenkin. Suosittelen maustamaan täytteen omaan makuun sopivaksi ja vahvaksi, voitaikina kyllä tasoittaa jyrkimmän terän.

Apinointi
Kodinkuvalehti - peltilihapiirakka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti