perjantai 8. toukokuuta 2020

Pinaattivohvelit ja katkaraputäyte

Vohvelit

2 munaa
2,5 dl maitoa
0,5 dl kivennäisvettä
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
Ripaus suolaa
1 rkl rypsiöljyä
0,5 ps pakastettua pinaattia

Sulata pinaatti.
Vatkaa munat rikki kulhossa.
Lisää joukkoon puolet maidosta, suola ja öljy.
Sekoita leivinjauhe loppuihin jauhoihin Lisää jauhot taikinaan.
Vatkaa joukkoon lopput maidosta ja pinaatti.
Turvota taikinaa noin 30 minuuttia.


Katkaraputäyte
1 ps pakastekatkarapuja
1 prk ranskankermaa
0,5 punasipulia
1 valkosipulinkynsi
0,5 ruukullista tilliä
Sitruunamehua
Mustapippuria
Suolaa

Sulata katkaravut.
Pilko sipulit.
Sekoita katkaravaut, sipulit ja ranskankerma yhteen.
Saksi tilli mukaan.
Purista joukkoon sitruunamehua.
Lisää mausteet.
Sekoita tasaiseksi.


Höpinää
Vohvelirauta tuli taloon! Kokeilut alkakoon!

Väline
Vohvelirauta

Apinointi
Vohvelitaikina jonkinlainen sovellus näistä kahdesta ohjeesta puolitettuna Myllynparas - vohvelit ja Yhteishyvä - Pinaattivohvelit ja katkarapu avokadotäyte. Myös täyte apinoitu jotakuinkin Yhteishyvästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti