torstai 28. toukokuuta 2020

Aprikoosivispipuuro

150 g kuivattuja aprikooseja
1 l vettä
1,5 dl mannasuurimoita
2 rkl sokeria
Ripaus suolaa
Ripaus vanilijaa

Keittele hiljalleen aprikooseja 5 dl vedessä noin 30 min.
Aprikoosit paisuvat mukavasti.
Soseuta vesi ja aprikoosit yhtenäiseksi tahnaksi.
Lisää loput vedestä.
Lisää mannasuurimot koko ajan vatkaten.
Keitä hiljalleen noin 10 min (suurimoiden pakkauksen mukaan).
Lisää lopussa sokeria maun mukaan, suolaa ja vanilijaa.

Kun puuro on kunnolla jäähtynyt vispaa kuohkeaksi.


Höpinää
Kun ystävä kertoo syöneensä lapsena aprikooseista tehtyä vispipuuroa, vispipuuromanioissa alkaa tietenkin järjetön kuukkelointi. Vastaan tullut kommentti "jälkiruokaviinimäinen" sinetöi puuron kohtalon - ja eikun toteutukseen. Puuron maku on intensiivinen ja omaan suuhun toimikin parhaiten puuron terästäminen vadelmilla. Seuraavalla kerralla voisi kokeilla jättää sokerin kokonaan pois ja kuivattujen aprikoosien lisäksi voisi kokeilla myös säilötyistä aprikooseista, niitäkin reseptejä tuli vastaan.

Apinointi
Siskotkokkaa - Aprikoosivispipuuro

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti