torstai 30. huhtikuuta 2020

Kylmäsavulohipiirakka

1 dl ruisjauhoja
2 dl erikoisvehnäjauhoja
125 g voita
Suolaa
Tilkka kylmää vettä

1,5 pakettia kylmäsavulohta
2 valkosipulin kynttä
1 pieni sipuli
2 dl juustoraastetta (oltermanni + parmesan)
1/2 prk smetanaa
2 munaa
1 dl kuohukermaa
Sitruunatimjamia
Suolaa
Mustapippuria

Heitä jauhot, suola ja kuutioitu voi kitchen aidiin pyörimään.
Kun voi on murustunut jauhojen sekaan kääräise taikina palloksi.
Kääri kelmuun ja laita hetkeksi jääkaapiin.

Painele taikina irtopojavuoan päälle.
Esipaista uunissa 200 asteessa noin 10 min.

Raasta juustot.
Pilko sipulit.
Heitä munat, smetana, kerma ja mausteet kitchen aidiin ja vatkaa tasaiseksi.
Asettele kylmäsavulohiviipaleet esipaistetun pohjan päälle.
Laita sipulit kalan päälle.
Laita juustoraaste sipuleiden päälle.
Kaada munatäyte kaiken päälle.

Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.


Höpinää
Piirakat, mitä mainioin kylmä lounas ja lämpimänä illalla ovat mainioita myös. Piirakoita saa kivasti muunneltua sen mukaan mitä kaapissa sattuu olemaan ja käytettyä esim. puolikkaita smetanapurkkeja ja kuivahtamaisillaan olevia juustoja.

Apinointi
Thymen Torttu - Katkarapupiirakka :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti