tiistai 24. maaliskuuta 2020

Katkarapupiirakka

1 dl ruisjauhoja
2 dl erikoisvehnäjauhoja
125 g voita
Suolaa
Tilkka kylmää vettä

180 g katkarapuja
2 valkosipulin kynttä
1 pieni sipuli
2 dl juustoraastetta
1 prk creme fraishea
2 munaa
1 dl maitoa
Sitruunatimjamia
Suolaa
Mustapippuria
Jeeraa


Ota katkaravut pakkasesta sulamaan.

Heitä jauhot, suola ja kuutioitu voi kitchen aidiin pyörimään.
Kun voi on murustunut jauhojen sekaan kääräise taikina palloksi.
Kääri kelmuun ja laita hetkeksi jääkaapiin.

Painele taikina irtopojavuoan päälle.
Esipaista uunissa 200 asteessa noin 10 min.

Raasta juusto.
Pilko sipulit.
Heitä munat, creme fraiche, maito ja mausteet kitchen aidiin ja vatkaa tasaiseksi.
Laita sulaneet katkaravut esipaistetun pohjan päälle.
Laita sipulit katkarapujen päälle.
Laita juustoraaste sipuleiden päälle.
Kaada munatäyte kaiken päälle.

Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.


Huom
Juustoksi jokin maukas juusto, kuten Valion Alppi Kreivi on varsin mainiota.

Apinointi
Myllyn Paras - Britan katkarapupiirakka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti