maanantai 16. maaliskuuta 2020

Vispipuuro mustaherukoista

Mustaherukoita pakkasesta
Mustaherukka tiivistemehua
Vettä
1,5 dl mannasuurimoita
0.5 dl sokeria + päälle ripoteltava sokeri

Keitä mustaherukoita pienessä määrässä vettä siten, että pehmenevät.
Sauvasekoittele marjat ja vesi tahnaksi.
Lisää tiivistemehua ja vettä siten, että nestettä on yhteensä 1 litra.

Kiehauta mehu.
Vispaa suurimot mehuun.
Keitä hiljakseen 10 minuuttia.

Ripottele päälle sokerikerros.
Anna puuron jäähtyä ja vispaa kuohkeaksi.


Vinkki
Vispupuuroa voi tehdä muistakin marjoista kuin puolukasta. Mitä hapokkaampi marja, sen paremmin puuroon tulee kuohkeutta.

Höpinää
Lapsuudesta tuttu puolukkapuuro saa uuden muodon, kun puolukan vaihtaa johonkin muuhun marjaan. Puuron jäähtyessä sokerikerroksen on tarkoitus estää kuorta muodostumasta puuroon, näin mummu opetti, tiedä sitten onko perää, mutta ei sitä kaikkia perinteitä sovi rikkoa. Lisäksi tämä on hyvää hävikkeilyä, onhan mannasuurimot menneet vanhaksi noin vuonna 2017, kun ei sitä ihanaakaan puuroa kuitenkaan tule niin usein tehtyä. Pitäisi. Useammin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti