keskiviikko 4. maaliskuuta 2020

Porkkanainen pataleipä

2 dl tuorekaurahiutaleita
2 dl pitsajauhoja (00-vehnäjauhoja)
3 dl täysjyväjauhoja
1 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
110 g porkkanaa
3,5 dl vettä

Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
Sekoita kuivat aineet.
Sekoita mukaan porkkanaraaste ja vesi.

Peitä kelmulla ja jätä odottamaan seuraavaan päivään.

Laita pata kylmään uuniin ja lämmitä uusi 225 asteeseen.
Ota pata pois ja heitä leipätaikina pataan.
Paista leipää kannen kanssa 30 min.
Poista kansi ja jatka paistamista noin 15 min eli kunnes pinta on saanut kauniin sävyn.


Höpinää
Hyödynnä jääkaappiin unohtuneet porkkanat ja ne tuorekaurahiutaleet, joista ei tullutkaan sitä maailman ihaninta puuroa. Kuiva-ainekaappi saattaa sisältää myös eriasteisesti päiväyksen ylittäneitä jauhoja (jotka vanhetessaan lähinnä kuivuvat). Taikinaan vaan, jos mikään ei kasva karvaa ja heiluta häntää kovin innokkaasti.

Kehitys
Kaurahiutaleita kenties desi vähemmän ja pitsajauhojen vaihto karkeampiin saattaisi auttaa leipää kohoamaan paremmin.

Apinointi
Savusuolaa - Helpoista helpoin porkkanainen pataleipä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti