tiistai 3. maaliskuuta 2020

Porkkanakakku, part 2

125 g porkkanoita
0,5 dl öljyä
0,5 dl muskovadosokeria
0,5 dl sokeria
1 muna
1,25 dl vehnäjauhoja
vajaa 0,5 tl ruokasoodaa
vajaa 0,5 tl leivinjauhetta

Maustamatonta tuorejuustoa
Sitruunamehua
Tomusokeria

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
Vaahdota muna ja sokerit kitchen aidilla.
Lisää öljy ja porkkanaraaste.
Sekoita kuiva-aineet keskenään ja heitä sekaan pyörimään.

Vuoraa pitkulainen vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.

Sekoita tuorejuusto, sitruunamehu ja tomusokeri kuorutteeksi.


Höpinää
Kakusta tuli todella pehmoista ja hyvää. Ja sitten se tarina kaiken takana: Jääkaapissa porkkanoita, joita ei tee raakana mieli enää syödä. Löydä lisäksi kuiva-ainekaapista muscovadosokeriköntsä ja kannusta jotakuta toista sahaamaan siitä paloja. Tippa sokeria ja hetki mikrossa - kas, se on jälleen käytettävää (sama kikka toimii kuivuneeseen fariinisorekiin). Jännästi superkone kitchen aid vaahdottaa myös mikrotetun sokerin ja munan. Ja tosiaan sen verran jänistin, että laitoin puolet normaalia sokeria, jotta vaahdotus onnistui varmemmin. Tälläkertaa kakku ja kuorute tarjoiltiin erikseen, sillä kakku oli ensimäisellä tarjoilukierroksella se oli yhä lämmintä.


Apinointi
K-ruoka - Porkkanakakku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti