sunnuntai 22. maaliskuuta 2020

Banaanileipä, the sequal

2 kypsää banaani
100g voita
1,5 dl sokeria
0,5 dl siirappia
1 muna
1 dl tuorekaurahiutaleita
1 dl durum-vehnäjauhoja
1 dl kokojyvävehnäjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl vanilijaa
1 tl kaardemummaa
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
Tummaa suklaata
Vaahterasiirappia

Heitä kithen aidiin banaani muussaantumaan.
Heitä sekaan sulatettu voi, sokeri, siirappi ja muna.
Sekoita kuivat aineet
Lisää pilkottua suklaata.

Laita taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
Paista uunissa 175 asteessa ensin 50 min.


Höpinää
Edelleenkin hävikkiruokamaniassa tehtyjen kokkailujen tulos. Jauhokaapilla siis jälleen. Ideana oli saada kasaan Pirkan alkuperäisessä reseptissä oleva 5 dl jauhoja. (Tuorekaurahiutaleiden ollessa normihiutaleita jykevämpiä, en uskaltanut heitää kuin 1 dl taikinaan.) Eli jos tätäkin reseptiä pitäisi pilkun tarkasti noudataa, niin pitäisi odotella sekä tumman suklaan, että jauhojen vanhentumista noin 2 vuotta, eli leipää saisi aikaiseksi noin vuonna 2023. Tietenkin mitä tuoreemmat raaka-aineet, niin sen parempi ja suosittelen käyttämään omaa harkintaa niiden oman kaapin löydösten suhteen. Erityisesti munan tulee olla tuore, ja voikaan ei saa olla kovin paljoa yli päiväyksen.

Apinointi
K-ruoka - Banaanileipä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti