sunnuntai 29. maaliskuuta 2020

Sitruunaneliöt

125 g voita
1,5 dl kaurahiutaleita
1 dl tuorekaurahiutaleita
1,75 dl durum-jauhoja
0,25 dl erikoisvehnäjauhoja
0,75 dl fariinisokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
Ripaus vanilijaa

1 sitruunan raastettu kuori
0,75 dl sitruunan mehu
1 tlk kondensoitua makeutettua maitoa
0,5 dl Rose's Lemon Cordial lemon mixer

Laita kaikki pohjan aineet kitchen aidiin pyörimään.
Pyöritä kithen aidia, kunnes aineet ovat murumaista seosta.
Raasta sitruunan kuori ja purista mehu.
Vatsaa sirtuuna-asiat kondensoituun maitoon.

Painele pohjan aineista puolet vuoan pohjalle.
Laita pohjan päälle täyte.
Ripottele loput pohjamurusta täytteen päälle.

Paista 175 asteessa noin 25 min.


Höpinää
Löydä makeutettua kondensoitua maitoa kaapista ja selvitä, mitä siitä voisi tehdä. Käytä kaikkea muutakin kaapeista, kuten jääkaapista Rose's Lemon Cordialia (eli tätä, mutta sitruunaversiota - Tämän käyttöön päädyin lähinnä siksi, että sain täytteestä hieman happamampaa eli myös lisää sitruunamehua tms. ajaisi saman asian). Wohoo, myös Durum-jauhot loppuivat tämän myötä! Seuraavat kaappien puhdistukset kohdistunevat tähtianikseen ja ruisjauhoihin.

Apinointi
K-ruoka - makeat sitruunaneliöt (suurimpana erona reseptiin on puolitettu sokerin määrä, ja tietty että seassa on vähän kaikkea randomia)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti