keskiviikko 29. huhtikuuta 2020

Yön yli pullaa

8 pullaa

Taikina
1,25 dl maitoa
0,5 pss kuivahiivaa
0,5 dl sokeria
1 tl rouhittua kardemummaa
0,5 tl suolaa
1 muna
noin 4 dl vehnäjauhoja
50 g voita huoneenlämpöisenä

Voitelu
1 muna

Täyte
25 g voita
 1 rkl sokeria

Ota voi lämpiämään.
Laita kylmä maito kulhoon.
Lisää hiiva, sokeri, kaardemumma, suola ja muna.
Sekoita tasaiseksi.

Lisää noin puolet jauhoista.
Vatkaa tasaiseksi.
Lisää loppuja jauhoja erissä kunnes taikina on hyvän oloista.
Vaivaa taikinaa kitchen aidilla muutama minuutti.
Lisää voi kuutuoina.
Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia, taikinan tulisi irrota kulhon reunoista.

Laita kelmu kulhon päälle ja nosta taikina jääkaappiin yöksi.

Seuraavana päivänä kumoa taikina jauhotetulle pinnalle.
Muotoile levyksi.
Rullaa levy suht tiukasti.
Jaa rulla 8 saman kokoiseen osaan.
Pyörittele palat pulliksi reippaasti painaen.
Asettele pellille leivinpaperin päälle.

Kohota noin tunti.

Jaa täytevoi 8 palaseen.
Tee pulliin kolo ja aseta voi koloon.
Lisää koloon sokeria.


Paista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.


Höpinää
Yksi elämäni tavoitteita on oppia leipomaan hyvää pullaa ja tämä oli oikein mukava resepti matkalla kohti täydellistä pullaa. Kiehtoisi myös pulla juureen leivottuna, mutta sen aika ei ollut vielä.
"Hyvä taikina ei tartu käsiin" - entä jos se on täysin kiinni kitchen aidin taikinakoukussa? Taikina oli löysähkön oloista jääkaappiin mennessä, mutta seuraavana päivänä tasoittunut varsin mukavaksi. Lisäksi jääkaappikylmää taikinaa on niin ihana työstää pulliksi.
p.s. sorry kommentista "kunnes taikina on hyvä oloista" - totuuden nimissä en minäkään tiedä koska se on tuollaista. Pitäisi leipoa enemmän, jotta saisi kunnon tuntuman.

Väline
Kitchen Aid

Apinointi
Taikina puolitettu (paitsi muna, siksi jauhoja menikin vähän reppaammin kuin vain puolet) Soppa 365 - Yön yli voisilmäpullat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti