sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Helppo suklaamousse

4 annosta

n. 125 g tummaa suklaata (70 %)  
1 kananmuna
2 rkl rommia / cointreau
3 dl kuohukermaa


Vatkaa kerma käsin löysäksi vaahdoksi (menee ajallisesti noin 30 min) tai käytä konetta kuten kitchen aid.

Sulata suklaa kattilassa miedolla lämmöllä hellalla.
Sekoita välissä, sekoittamalla setkeimmätkin palat lopulta liukenevat tasaisesti.
Lisää muna ja alkoholi. Seos on jännää tässävaiheessa, ei kovinkaan houkuttelevaa.
Sekoita tasaiseksi.

Sekoita osa kermavaahdosta suklaaseokseen ja sekoita tasaiseksi.
Sekoita loppu kermavaahto seokseen.
Kaada annoskulhoihin ja nosta kylmän muutamaksi tunniksi.

Vähän ennen tarjoamista raasta valkoista suklaata pinnalle ja laita koristeeksi muutama jäinen vadelma.


Huom
Suklaan + munan + alkoholin sekoittaminen vaati vaatii vähän hartiavoimia ja lehmän hermoja, mutta sitkeästi kun sekoittaa, niin tahnasta tulee kaunista ja kiiltävää. Muna lisätään siksi, että suklaa kestäisi paremmin alkoholin lisäämisen. Ainakin countreaun kanssa suklaa menee jännän klönttiseksi.

Suklaana voi käyttää esim. Fazerin tumminta 100 g leivontasuklaalevyä + muutama pala (noin rivillinen) toisiksi tumminta.


Kehitys
Hesarinkin ohjeessa mainittu konjakki tai cointreau voisi kanssa sopia hyvin mousseen.

Kaverit
Kuvassa olevan cointreau-version kanssa moussen päälle laitettu kermavaahtoa, jonka pinnalla ripaus kanelia. Myös piparkakku isketty annokseen tuomaan jouluista tunnelmaa.

Apinointi
Hesarista suklaamousse


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti