0,5 vettä
2 dl siirappia
1,5 dl sokeria
0,5 dl tummaa muskovado sokeria
200 g margariinia
Reilu 1,5 rkl piparimaustetta
Vajaa 2 rkl kanelia
Noin 1 rkl kardemummaa
Vajaa 1 rkl vanilijasokeria
1 tl inkivääriä
1 muna
1 tl vanilijauutetta
4 tl leivinjauhetta
Noin 12 dl vehnäjauhoja
Kiehauta kattilassa vesi + siirappi. Lisää liemeen vanilijauute.
Laita voi, sokerit ja mausteet kulhoon. Kaada siirappivesiliemi päälle. Sekoittele puuhaarukalla tms. kunnes seos on jotakuinkin tasaista.
Sekoita n. 1 dl jauhoja leivinjauhe. Lisää pieni määrä jauhoja ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauho-leivinjauhoseos ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja kunnes taikina tuntuu hyvältä käsiin.
Anna taikinan levätä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kehitys
Appelsiininkuorta + tilkka cointreauta voisi tehdä hyvää taikinalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti