Lohen paksumpaa puolta
Suolaa
Sokeria
Mustapippuria
Valkopippuria
Viherpippuria
Rosepippuria
Poista lohesta nahka ja leikkaa puoliksi. Ripottele karkeaa merisuolaa ja sokeria lohenpalojen pintoihin ja kääri tiukasti kelmuun. Laita paketit yöksi jääkaappiin.
Seuraavana päivänä leikkaa lohi paksuiksi pötköiksi. Lohesta tulee 3 hyvää pötköä ja ohuimman voi käyttää johonkin muutun. Murskaa pippurit morttelissa ja kierittele lohenpalat pippurissa.
Paista lohintankoja kuumalla pannulla ympäriinsä hetki, niin että pinta saa vähän väriä. Kääri paistetut lohitangot kelmuun ja anna vetäytyä noin 4 tuntia jääkaapissa.
Leikkaa siivuiksi ja nauti.
Kaverit
Avocado wasabi tahna
Huom
Yön yli suolaantuessa lohesta lähtee jonkin veran nestettä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti