lauantai 28. syyskuuta 2013

Lohipastrami

Lohen paksumpaa puolta

Suolaa
Sokeria

Mustapippuria
Valkopippuria
Viherpippuria
Rosepippuria


Poista lohesta nahka ja leikkaa puoliksi. Ripottele karkeaa merisuolaa ja sokeria lohenpalojen pintoihin ja kääri tiukasti kelmuun. Laita paketit yöksi jääkaappiin.


Seuraavana päivänä leikkaa lohi paksuiksi pötköiksi. Lohesta tulee 3 hyvää pötköä ja ohuimman voi käyttää johonkin muutun. Murskaa pippurit morttelissa ja kierittele lohenpalat pippurissa.

Paista lohintankoja kuumalla pannulla ympäriinsä hetki, niin että pinta saa vähän väriä. Kääri paistetut lohitangot kelmuun ja anna vetäytyä noin 4 tuntia jääkaapissa.

Leikkaa siivuiksi ja nauti.


Kaverit
Avocado wasabi tahna

Huom
Yön yli suolaantuessa lohesta lähtee jonkin veran nestettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti