tiistai 10. syyskuuta 2013

Paahdettu tomaatti-paprikakeitto

1,4 kg tomaatteja
4 suippopaprikaa
3 sipulia
1 valkosipuli
1 punainen chili
Suolaa
Sokeria
Basilikaa
Vettä



Halkaise tomaatit ja poista kova kantaosa keskeltä. Laita puolikkaat laidalliselle uunipellille. Mäjäytä valkosipulinkynnet rikki ja laita tomaattien sekaan. Lorauta sekaan oliiviöljyä, ripottele päälle suolaa ja sokeria.

Pista paprikoista siemenkodat ja siemenet. Pilko isoiksi lohkoiksi ja laita toiselle uunipellille. Halkaise ja pilko chili. Halkaise sipulit. Kaikki uunipellille, oliiviöljyä loraus niskaa ja rippunen suolaa.

Uunita 175 kiertoilmauunissa tunti.

Nuuhki uunista tulevaa huumaavaa tuoksua.

Poista sipuleista kuoret. Laita kasvikset, myös tomaateista irronnut neste ja nippu tuoretta basilikaa kattilaan. Soseuta sauvasekoittimella, lisää liraus vettä ja kiehauta.


Kommentti
Huikean makuinen keitto, joka ei kasvisliemiä kaipaa.

Kaverit
Tajoa mozzarellan ja yrttiöljyn kanssa.

Kehitys
Vähän vähemmän chiliä. Kaveriksi ranskankermaa. Ja millä saisi kuorenkappaleet pois keitosta, kuitenkin niin, että kuorenkin voi käyttää? Siivilöimällä.

Idea
Culinarista blogista pienin modauksin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti