sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Hautulihaa - Pulled Pork

1,9 kg luullista porsaan lapaa

Mausteseos:
1 rkl juustokuminaa
reipas 1 rkl chiliä
1 rkl cayannepippuria
1 rkl suolaa
1 rkl mustapippuria
1 rkl paprikajauhetta
1 tl savupaprikajauhetta
1 rkl paahdettu valkosipuli & pippuri mausteseosta
Pienen nyrkin kokoinen könttä fariinisokeria

Liemi:
Kuumaa vettä
2 sipulia
4 valkosipulin kynttä
1tähtianis (yksi riittää, se antaa jo riittävästi makua)


Sotke mausteet keskenään sekaisin ja hiero lihaan. Paketoi kelmuun ja folioon ja laita jääkaappiin maustumaan yöksi.

Pyyhi lihaa hieman ja paista könttiä parhaasi mukaan valurautapadassa. Kiehauta vesi ja lisää lihan kaveriksi. Lisää myös 4 osaan pilkotut sipulit, kuoritut valkosipulinkynnet ja tähtianis pataan.

Törkkää uunniin. Ensin noin 175 asteeseen 45 minuuttia ja laske lämpöä noin 100 asteeseen ja anna muhia viitisen tuntia.

Ota liha padasta ja pilko säikeiksi parilla haarukalla.


Apinointi
Mausteseos mukailtu täältä ja liemi täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti