torstai 19. syyskuuta 2013

Suklaatorttu suolaisella kinuskilla

1 tlk kondensoitua maitoa

4 dl vehnäjauhoa
1,5 dl tomusokeria
150 g voita
3 keltuaista
Vajaa 1 tl kylmää vettä

100 g tummaa leivontasuklaata
100 g taloussuklaata
1,5 dl kuohukermaa



Kinuski
Keitä kondensoitua maitoa 3 tuntia tölkissään kattilassa.


Pohja
Siivilöi jauhot ja tomusokeri kulhoon. Laita kylmä voi kuutioina kulhoon ja murusta voi sekaan. Seos muistuttaa vähän korppujauhoa. Lisää keltuaiset ja sekoita kunnolla sekaan. Lisää tilkka vettä. Laita taikina jääkaappiin vetäytymään noin tunniksi.

Painele taikina piirakkavuokaan ja nosta vuoka jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Paista 25 minuuttia 180 asteessa, kunnes pohja on juuri ja juuri kypsä.


Suklaapäällys
Paloittele suklaa. Kuumenna kerma kiehuvaksi ja lisää sekaan suklaa. Kääntele seosta kunnes se on tasaista.


Viilennä pohja. Sekoita kinuskin sekaan sormisuolaa. Sivele kinuski pohjan päälle. Viilennä. Lusikoi suklaa päällyste kinuskin päälle. Ripottele pinnalle sormisuolaa.


Kehitys
Pohjasta tulee kova. Vaatii kehittelyä.

Idea
Halu yhdistää suolaista kinuskia ja tummaa suklaata jenkkityyliin. Resepti mukailtu täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti